DEMOGRAFIK JARAYONLARNI BAHOLASHNING STATISTIK KO‘RSATKICHLARI TIZIMI - Yuldashev Sanjarbek Arslon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Aholining umumiy soni – ma’lum hududda yashovchi shaxslar soni.Yoshi va jinsi bo‘yicha tarkibi – aholining yosh guruhlari va jinslarga ajratilgan holati.Oilaviy holati, milliy tarkib, ta’lim darajasi – aholining sotsiologik-demografik xususiyatlarini aks ettiradi.