NOGIRONLIGI BÒLGAN SHAXSLARNI SOG’LOMLASHTIRISH VA PARA SPORTGA JALB QILISH - Ergasheva Durdona Kenjaboy qizi; Ibragimov Jahongir Toshniyozovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada nogironligi bo’lgan shaxslarni sog’lomlashtirish va para sportga jalb qilishning ahamiyati yoritilgan. Unda sog’lomlashtirish mashg’ulotlarining jismoniy va ruhiy salomatlikni mustahkamlashdagi roli para sport turlarining imkoniyatlari va nogironlar uchun yaratilishi zarur bo’lgan shart-sharoitlar haqida so’z yuritiladi.