JOQARI KLASLARDA QARAQALPAQ ÁDEBIYATIN OQITIWDA INTERAKTIV TEXNOLOGIYALARDI QOLLANIWDIŃ ÓZGESHELIKLERI - Islambek Yusupov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Qaraqalpaq ádebiyatın oqıtıw barısında «metod», «usıl», «texnologiya» sıyaqlı sózlerdiń mánilerine itibar beriw oqıtıwshılardan talap etiledi. Bul másele boyınsha belgili pedagog alımlar P.V.Bespalko, Yu.O.Bogdanova, I.V.Bogolyubov, H.Ǵulomova, Q.U.Tolipov hám M.Usmonbaeva, T.Madumarov hám M.Kamoldinov hám basqalardıń miynetlerinde metodikalıq pikirler aytılǵan. Ayırım metodistler tárepinen «texnologiya» sózine tómendegishe anıqlama beredi: