QISQA MASOFAGA YUGURISH TEXNIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Bozorov O'tkir Axatovich; Abdusamadova Aziza Doniyor qizi; G‘afurova Sayyora Abdivoxid qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Qisqa masofaga yugurish texnikasini takomillashtirish - bu yengil atletikaning eng muhim va qiziqarli tarmoqlaridan biridir. Qisqa masofaga yugurish, asosan, 60, 100 va 200 metr masofalarga qaratilgan bo’lib, bu turdagi musobaqalarda sportchilar tezlik, kuch va texnikani birlashtirishlari kerak. Ushbu maqolada qisqa masofaga yugurish texnikasini takomillashtirishning asosiy jihatlari, usullari va tavsiyalari haqida ma’lumotlar berilgan.