O‘ZBEKISTON VA YUNESKO: ILM-FAN, TA’LIM, MADANIYAT VA TARIXIY MEROSNI SAQLASHDAGI HAMKORLIK - Xoliqov G‘olib Jahongirovich; Safarov Maqsud (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston va YuNESKO o‘rtasidagi hamkorlikning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Xususan, ta’lim, fan, madaniyat va tarixiy merosni muhofaza qilish sohalaridagi qo‘shma loyihalar, bu sohalarda erishilgan yutuqlar va istiqboldagi rejalar yoritiladi. O‘zbekistonning boy madaniy va tarixiy merosini saqlash, ta’lim sifatini oshirish hamda ilmiy tadqiqotlarni qo‘llab-quvvatlashda YuNESKO bilan hamkorlikning ahamiyati keng muhokama qilinadi.