PSIXOLOGIYADA SHAXSNING SEZGI TURLARI VA ADAPTATSIYA JARAYONLARI - No’monova Vasila Аbdullajon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada inson tanasi sezgi turlari va adaptatsiyasi o’rganilgan Sezgi – ongimizga ayni vaqtda, bevosita ta’sir qilib turgan narsa va hodisalarning ayrim xususiyatlarini aks ettirishdan iborat psixik jarayondir. Materiya bizning sezgi organlarimizga ta’sir qilib sezgi hosil qiladi.