OʻQUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHNING MUHIM VAZIFALARI - Hayitova Sanobar Erkinovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Kasb-hunarga yoʻnaltirish maktab oʻquvchilarining hayotida muhim rol oʻynaydi, chunki ular oʻzlarining ta’lim yoʻllari va kelajakdagi kasblariga tayyorgarlik koʻrishadi. Bu ularga ongli qarorlar qabul qilishga, turli martaba imkoniyatlarini oʻrganishga va tanlangan yoʻllarida muvaffaqiyatga erishish uchun zarur koʻnikma va bilimlarni rivojlantirishga yordam beradi. Biroq, maktab oʻquvchilarini kasbga yoʻnaltirishning hozirgi holati uning samaradorligiga toʻsqinlik qiladigan bir qator muammolarga duch kelmoqda. Ushbu reja kasbga yoʻnaltirishning asosiy masalalarini oʻrganish va kerakli yaxshilanishlarni yoritishga qaratilgan.