ИСЛОМ ОЛАМИ ВА МОВАРОУННАҲРНИНГ XIII-XIV АСРЛАРДАГИ СИЁСИЙ-МАДАНИЙ АҲВОЛИ - Насруллаев Неъматулло Ҳикматуллаевич (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ушбу мақола XIII-XIV асрларда Ислом олами ва хусусан Мовароуннаҳрнинг сиёсий, ижтимоий ва маданий вазиятини тадқиқ қилади. Аббосийлар халифалигининг заифлашуви, Хоразмшоҳлар давлатининг мўғуллар томонидан забт этилиши ва бу даврдаги илмий-маданий ривожланиш масалалари таҳлил қилинади. Мақолада муҳим тарихий манбалар ва уларнинг тадқиқотдаги аҳамияти кўрсатиб ўтилган. APA 7th форматида манбалар рўйхати ва ички иқтибослар келтирилган.