КЛИЕНТ МАЛАКАСИНИ ОШИРИШ УЧУН СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ: БАНК МИЖОЗЛАРИ БИЛАН ИНТЕРАКЦИЯДА AI ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ - Бойкулов Бахриддин Каршиевич (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Бугунги кунда банк секторида рақобат шиддати ошиб бoрмоқда. Мижозларнинг талаблари ва кутган стандартлари янада юқори даражада ўсмоқда. Шу йилларда сунъий интеллект (AI) технологиялари мижозлар билан интеракцияни самаралилаштириш ва ихчамлаштириш мақсадида асосий инструментга айланди. Сунъий интеллект (AI) технологиялари замонавий банк иши соҳасида мижозлар билан самарали интеракцияни таъминлашда муҳим аҳамиятга эга бўлмоқда. Банклар учун мижозлар билан муносабатларни яхшилаш, хизматларни шахсийлаштириш ва мижозларнинг талабларига мослашиш мақсадида AI технологияларидан фойдаланиш илмий тадқиқотларнинг асосий мавзусига айланмоқда.