BOSHLANG‘ICH SINF DARSLARIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH ORQALI TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Gaipova Dilfuza Ergashevna,; Xatamova Feruza Karimqulovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf darslarida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) samarali foydalanish orqali ta’lim sifati va samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Interaktiv taqdimotlar, multimediali vositalar, onlayn resurslar va raqamli ilovalar yordamida o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi, mustaqil fikrlash qobiliyati va ijodiy yondashuvi rivojlanishi tahlil qilingan. Shuningdek, AKT vositalarini dars jarayoniga integratsiya qilish bo‘yicha metodik tavsiyalar ham berilgan.