NOTO‘LIQ OILALARDA OILAVIY PSIXOLOGIK MUHITNI O’RGANISHNATIJALARI - Babajanova Feruza Aminboyevna; N. Lutfullayeva (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada noto'liq oilalarda tarbiyalanayotgan o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishiga ta'sir etuvchi omillar o'rganiladi. Noto'liq oila tushunchasi, uning turlari va sabablari tahlil qilinadi. Shuningdek, o'quvchilarning psixologik holati, ijtimoiy moslashuvi, ta'limdagi muvaffaqiyati va shaxsiy sifatlariga ta'sir etuvchi omillar, jumladan, ota-ona yo'qligi, moddiy qiyinchiliklar, ijtimoiy qo'llab-quvvatlashning yetishmasligi va boshqa omillar ko'rib chiqiladi. Maqola yakunida noto'liq oilalardagi o'quvchilarning shaxsiy rivojlanishini qo'llab-quvvatlash bo'yicha amaliy tavsiyalar beriladi.