BADIIY ASAR QAHRAMONI NUTQI SOHALARARO TADQIQOT OBYEKTI SIFATIDA (G.J.UELSNING "KORINMAS ODAM" ASARI ASOSIDA) - Asadova Chexrangiz Salim qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada G.J.Uelsning "Korinmas Odam" asaridagi qahramon nutqi sohalararo tadqiqot obyekti sifatida ko'rib chiqilgan. Nutqni sohalararo tadqiq etish, uning strukturasi, funksiyasi va qahramonning ichki dunyosini tushunishda muhim ahamiyatga ega. Uelsning asarida qahramon nutqi nafaqat ijtimoiy, balki psixologik va falsafiy jihatdan ham o'rganiladi. Asar orqali yozuvchi insonning ichki dunyosini va uning atrofdagi olam bilan o'zaro munosabatini ifodalashda nutqning rolini ko'rsatadi. Maqola, shuningdek, nutqning badiiy asar ichida qanday qilib badiiy tasvir va hikoya qilish vositasi sifatida ishlatilishini va uning qahramonning rivojlanishiga qanday ta'sir ko'rsatishini tahlil qiladi.