ЭЛЕКТРОМАГНИТ МАЙДОНИНИ ШАҲАР АҲОЛИСИГА КЎРСАТАДИГАН ТАЪСИРИ. - Низамов Азизбек Каримбоевич, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Сўнгги ўн йилликда атроф муҳит таркибидаги электромагнитли ифлосланишни бир неча ўн мартага ортиши етарли даражада долзарб ва жиддий муаммолардан бири бўлиб ҳисобланади. Электромагнит майдон (ЭММ) электр ва магнит майдонининг мажмуасидан ташкил топган, электр зарядланган таналар билан ўзаро таъсирланувчи физик майдонни ташкил этади, улар эса маълум шароитда бир бирини хосил қилиши ҳам мумкин.