O‘ZBEKISTONDA LOKLI MINIATYURA SAN’ATINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA IMKONIYATLARI - Ro‘zmetov Quvondiq Shonazarovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada lokli miniatyura rangtasvir san’atini tarixiy rivojlanish jarayonlari, XX asr oxiri– XXI asr boshlaridagi qayta tiklanishidagi ijodiy jarayonlar o‘rganilgan. O‘zbekistonda miniatyura san’atining tarixiy rivojlanish bosqichlari, o‘zbek milliy rangtasvir san’atini tiklashga bulgan xarakatlar, fidoyi insonlar, miniatyurani san’atini milliy rangtasvir sifatida tutgan o‘rni, Lokli miniatyura rangtasvir san’atga rivoji, hamda xozirgi kunda lokli iniatyura san’atini rivojlantirish yo‘lida olib borilayotgan muxim ishlar haqida ma’lumotlar keltirilgan.