OLXO‘RI QALQONDORI BIOEKOLOGIYASI VA TARQALISHI - Rasulova Munira Zuxriddin qizi,; Ro’ziqulov Davlatbek Nazaraliyevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada olxo‘ri daraxtiga jiddiy zarar keltiruvchi  so’ruvchi zararkunandalardan  Olxo‘ri qalqondori (Chlidaspis prunorum Borchs).larning  bioekologiyasi va tarqalishi haqida malumotlar keltirilgan. Mevali bog‘lardan sifatli hosil dolzarb muommolardan biri bo’lib,so’ruvchi zararkunandalar jiddiy  zarar yetkazishi aniqlangan.