YAPON VA O‘ZBEK MAQOLLARIDA TANA A’ZOLARI ORQALI BERILGAN AXLOQIY SABOQLAR - F. R. Nasimova (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada yapon va o‘zbek tillaridagi maqollarda tana a’zolari orqali ifodalangan axloqiy saboqlar tahlil qilinadi. Maqolalarning lingvomadaniy xususiyatlari o‘rganilib, har ikki xalq mentaliteti va qadriyatlari bilan bog‘liqligi yoritiladi. Somatik birliklarning metaforik ma’no kasb etish xususiyatiga alohida e’tibor qaratilgan.