NAQD PULSIZ HISOB-KITOB: TUSHUNCHASI, TURLARI VA AHAMIYATI - Komilov Omadjon Xursandbek o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada naqd pulsiz hisob-kitob tushunchasi, ularning turlari hamda iqtisodiy hayotdagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Ayniqsa, zamonaviy raqamli to‘lov vositalari va ularning rivojlanish bosqichlari, naqd pulsiz tizimlarning iqtisodiyotga ta’siri hamda noto‘lovlar miqdorini kamaytirishdagi roli muhokama qilinadi.