BUDJET TASHKILOTLARIDA ISH HAQI HISOBI - Mamajonov Lazizbek,; Abdualimov Diyorbek, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston budjet tashkilotlarida ish haqi hisobining tashkiliy va moliyaviy jarayonlarini tahlil qiladi. Ish haqi hisobining qonunchilik asoslari, hujjatlashtirish (tabel, hisob-kitob varaqasi), soliqlar (12% daromad solig‘i, 25% ijtimoiy badallar) va avtomatlashtirish tizimlari o‘rganiladi. Qo‘lda hisoblash, to‘lov kechikishlari va malaka yetishmasligi kabi muammolar aniqlanib, “E-Moliya” tizimini kengaytirish, buxgalterlar malakasini oshirish va motivatsion bonuslar joriy etish taklif qilinadi. Xalqaro tajriba (AQSh, Qozog‘iston) tahlil qilinib, ushbu yechimlarning iqtisodiy foydalari (xarajatlarni 5-10% qisqartirish) muhokama qilinadi. Maqola davlat boshqaruvi va raqamlashtirish sohasida amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, O‘zbekiston uchun islohot yo‘nalishlarini belgilaydi.