SOGʻLOMLASHTIRISH YOʻNALISHIDAGI JISMONIY YUKLAMALARNI INDIVIDUALLASHTIRISH VA PEDAGOGIK NAZORAT QILISHDA ZAMONAVIY YONDOSHUVLAR - Tuxtaxoʻjayev Xanjarbek Boxodirovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu tezisda jismoniy yuklarni individuallashtirishning zamonaviy usullari va sog'lomlashtirishga yo'naltirilgan jismoniy tarbiyada pedagogik nazoratni amalga oshirish ko'rib chiqiladi. Tadqiqot sog'lomlashtirish dasturlari samaradorligini oshirish uchun fiziologik va psixologik xususiyatlarga asoslangan shaxsiy yondashuvlarning muhimligini ta'kidlaydi. Tezisda joriy tadqiqotlar va amaliy qo'llashni ko'rib chiqishga asoslanib, pedagogik nazorat qilish va individual ehtiyojlarga muvofiq yuklarni sozlash uchun optimal strategiyalarni taklif qiladi.