BOSHLANGʻICH TAʼLIM TABIIY FANLAR DARSIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Shodmonova Dildora Aliqul qizi,; Alimardanova Mutabar Xolmoʻminovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida tabiiy fanlar darslarida axborot texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida AKT vositalarining tabiiy fanlarni o‘qitishda qo‘llanilishi, interfaol metodlar bilan integratsiyasi va o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga ijobiy ta’siri yoritib beriladi. Tadqiqotda elektron taqdimotlar, virtual laboratoriyalar, interaktiv taxtalar va boshqa raqamli resurslardan foydalanish tajribalari tahlil qilinadi. Shuningdek, AKTning o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish, mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirish va dars samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Maqola pedagoglar va tadqiqotchilar uchun tabiiy fanlarni o‘qitishda axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.