SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA XORIJIY TILLARNI O‘QITISHNING ZAMONAVIY INTERFAOL USULLARI - Narzulloyeva Ra’no Mardonovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining xorijiy tillarni o‘qitish jarayoniga ta’siri, ularning interfaol ta’lim metodikalariga integratsiyasi hamda samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Sun’iy intellekt asosida ishlovchi mobil ilovalar, virtual yordamchilar, chat-botlar va moslashtirilgan o‘quv platformalari orqali ta’lim oluvchilarning til o‘rganishdagi motivatsiyasi va faolligi ortayotgani ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada AI texnologiyalaridan foydalanishda interfaollik, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, real vaqtli tahlil va avtomatik baholash kabi ilg‘or metodlar tahlil qilinadi. Xorijiy tillarni o‘rgatishda zamonaviy raqamli vositalar yordamida ta’lim samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.