AXBOROT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH USULLARI. AXBOROT XAVFSIZLIGI TUSHUNCHASI VA ZARURIYATI. - Toshboltayev Faxriddin O‘rinboyevich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada axborot xavfsizligi tushunchasi, uning jamiyat va tashkilotlar hayotidagi o‘rni hamda bu xavfsizlikni ta’minlashning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Axborot resurslari bugungi raqamli davrda eng muhim boyliklardan biri hisoblanadi. Shu sababli ularni himoyalash, axborotga ruxsatsiz kirish, uni o‘zgartirish yoki yo‘q qilishga qarshi samarali choralar ko‘rish dolzarb masalaga aylangan. Maqolada axborot xavfsizligining asosiy tamoyillari — maxfiylik, yaxlitlik va mavjudlik yoritilgan, shuningdek, shifrlash, autentifikatsiya va tarmoq xavfsizligi kabi usullar ko‘rib chiqilgan.