OILA PSIXOLOGIYASI - O‘.Vahobova,; Olimova Marhaboxon, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada oila psixologiyasining nazariy asoslari, oilaviy munosabatlarning shakllanishi va ularning inson ruhiy holatiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ota-ona va bola o‘rtasidagi psixologik munosabatlar, turmush o‘rtoqlar orasidagi ijtimoiy-psixologik muvozanat, ziddiyatlar va ularning yechimlari haqida so‘z yuritiladi. Maqola zamonaviy psixologik nazariyalar hamda amaliy tadqiqotlar asosida yozilgan.