RAQAMLI SAVODXONLIK NIMA VA NEGA U BUGUNGI KUNDA MUHIM? WHAT IS DIGITAL LITERACY AND WHY IS IT IMPORTANT TODAY? ЧТО ТАКОЕ ЦИФРОВАЯ ГРАМОТНОСТЬ И ПОЧЕМУ ОНА ВАЖНА СЕГОДНЯ? - Qosimjonova Dilfuza Hojiakbar qizi,; Toshboltayev Faxriddin O’rinboyevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada raqamli savodxonlik tushunchasi, uning asosiy tarkibiy qismlari va zamonaviy jamiyatdagi roli yoritib berilgan. Raqamli savodxonlik axborotni izlash, tahlil qilish, tanqidiy baholash va xavfsiz foydalanish ko‘nikmalarini o‘z ichiga oladi. Shuningdek, maqolada raqamli savodxonlikning ta’lim, iqtisodiyot va kundalik hayotdagi ahamiyati hamda uni rivojlantirishning zamonaviy tendensiyalari tahlil qilingan.