AXBOROT XAVFSIZLIGI VA SHAHSIY MA’LUMOTLARNI HIMOYA QILISH INFORMATION SECURITY AND PROTECTION OF PERSONAL DATA ИНФОРМАЦИОННАЯ БЕЗОПАСНОСТЬ И ЗАЩИТА ПЕРСОНАЛЬНЫХ ДАННЫХ - Odilova Sarvinoz Akmaljon qizi,; Toshboltayev Faxriddin O’rinboyevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada axborot xavfsizligi va shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilishning ahamiyati, asosiy tamoyillari hamda yuzaga kelayotgan kiberxavflar haqida batafsil ma’lumot berilgan. Foydalanuvchilar va tashkilotlar tomonidan ko‘rilishi zarur bo‘lgan texnik va tashkiliy choralar tahlil qilinib, shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, O‘zbekiston qonunchiligidagi tegishli huquqiy asoslar ham yoritilgan.