IJTIMOIY LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISH - Kurbonaliyev Abduxamid Shuxrat o'g'li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ijtimoiy loyihalarni moliyalashtirish – bu jamiyat rivojiga xizmat qiluvchi, ijtimoiy muammolarni hal qilishga qaratilgan loyihalarning moliyaviy ta'minoti jarayonidir. Ushbu jarayon loyihaning muvaffaqiyatli amalga oshirilishi uchun zarur bo‘lgan mablag‘larni topish, taqsimlash va samarali boshqarishni o‘z ichiga oladi. Ijtimoiy loyihalar ko‘pincha davlat, nodavlat, xayriya tashkilotlari yoki xususiy sektor tomonidan qo‘llab-quvvatlanadi. Ularning asosiy maqsadi – ijtimoiy farovonlikni oshirish, aholi hayot sifatini yaxshilash va ijtimoiy adolatni ta'minlashdir.