PEDAGOGIK FAOLIYAT DAVOMIDA OʻZ-OʻZINI BOSHQARISH HAMDA MAKTABDAGI PSIXOLOGIK MUHITNI TOʻGʻRI TASHKIL ETISHNING MUHIM MASALALARI - Allamuratova Sadoqat Kayratovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Oʻqitish tizimida oʻz - oʻzini boshqarishning zarurligi, eng avvalo, butun oʻquv yurtlari tizimining samarali, puxta ishlab chiqilganligidan dalolat beradi. Oʻz - oʻzini boshqarishni biz mustaqil ish jarayonlarida turli xildagi tadbirlar uyushtirish va oʻtkazishda, tarbiyaviy soat darslarida koʻrishimiz mumkin. Oʻz - oʻzini boshqarish mohiyati oʻquvchilarda birinchi oʻrinda oʻzini mustaqil his qilishi va oʻzi koʻproq darsni qabul qilishidan iborat.