SUNʼIY INTELLEKTDA BIOMEDITSINA SIGNALLARNI RAQAMLI ISHLASH ALGORITMLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH. - Norboyeva Mahliyo Rustamovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada biomeditsina signallarini raqamli ishlashda sunʼiy intellekt algoritmlarining samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan. Asosan yurak EKG, miya EEG va boshqa tibbiy signallarni qayta ishlashda AI modellarining aniqligi, tezligi va ishonchliligini oshirishga qaratilgan yondashuvlar tahlil qilinadi. Dastlabki ma’lumotlar tayyorlash, filtrlash, xususiyatlarni ajratish va klassifikatsiya bosqichlarida zamonaviy texnologiyalar — neyron tarmoqlar, CNN, RNN va boshqa modellar qo‘llaniladi.