INSON RESURLARINI RIVOJLANTIRISH VA BOSHQARUVNI ZAMONAVIY YONDOSHUVLARI - Xodjiev Firuz Rafikovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada inson resurslarini boshqarish sohasida innovatsion va zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Boshqaruv jarayonida texnologiyalar va yangi usullardan foydalanish samaradorlikni oshirish, xodimlar salohiyatini to‘liq amalda qo’llash va tashkilotlarning strategik maqsadlariga erishishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqola doirasida dunyo miqyosida inson resurslarini boshqarishning zamonaviy tendensiyalari o‘rganilib, statistik ma’lumotlar orqali ularning afzalliklari yoritib beriladi. Shuningdek, mazkur yo‘nalishda amalga oshirilgan tadqiqotlar va ularning natijalari tahlil qilinadi.