ODIL YOQUBOVNING “ULUG‘BEK XAZINASI” ROMANINI O‘RGATISHDA INTERFAOL METODLAR - Jahongir Komiljonov, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada “Ulug‘bek xazinasi” romanini maktab darslarida o‘qitish jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning samarali yo‘llari ochib beriladi. Unda asarni o‘rganishda qo‘llaniladigan “Rolga kirish”, “Insert”, “Klaster” kabi metodlar yordamida o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, tarixiy obrazlarni anglash va adabiy tahlil qilish ko‘nikmalari shakllanishi ta’kidlanadi. Interfaol yondashuv o‘quvchilarda nafaqat matnga qiziqish uyg‘otadi, balki ularda vatanparvarlik, ilmga hurmat va milliy o‘zlikni anglash tuyg‘usini rivojlantirishga xizmat qilishi yoritib berilgan.