BANK SOHASIDA TA’LIM OLAYOTGAN TALABALAR UCHUN AKADEMIK KO‘NIKMALARNING AHAMIYATI - Xolikulov O’ktam Abdumuminovich; Berdiyev Rasul; Ismoilov Bahriddin Xaybullayevich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur tezisda bank sohasida ta’lim olayotgan talabalar uchun akademik ko‘nikmalarning ahamiyati yoritilgan. Ilmiy va amaliy bilimlarni uyg‘unlashtirish, mustaqil fikrlash, analitik tahlil qilish, kommunikativ yondashuv va jamoaviy ishlash kabi ko‘nikmalar talabalar uchun kelajakdagi professional faoliyatda muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, akademik ko‘nikmalar talabalarning o‘z ustida ishlashi, bank tizimidagi innovatsion o‘zgarishlarga moslashishi va samarali yechim topish qobiliyatini rivojlantiradi. Tezisda bank sohasi uchun xos bo‘lgan ko‘nikmalarning rivojlanish bosqichlari va ularni ta’lim jarayonida shakllantirish yo‘llari tahlil qilingan.