MAKTAB TA’LIMIDA TASVIRIY SAN’ATNI O’QITILISHIDA NAZARIYA, METODIKA VA DIDAKTIKANING O’RNI - Sabirxodjaeva Tursunoy Tojitdin qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Tezisda Markaziy Osiyo ta’lim soxasini rivojlanishiga oid ma’lumotlar va takliflar kiritilgan. Umumiy o’rta ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarini didaktik printsiplarsiz tasavvur qilib bo’lmaydi. Faqat amaliyot bilan nazariyani uzviy bog’langan xoldagina dars va darsdan tashqari ishlarda ta’lim va tarbiyaning samarali bo’lishiga erishish mumkin.