INGLIZ VA O'ZBEK ADABIYOTIDA AYOL TIMSOLI - Mamatova Dilbar Abduqodir qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada ingliz va oʻzbek adabiyotida ayollar obrazining xususiyatlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, maqolamizda ayol va jamiyat munosabatlari ham turli jihatdan oʻrganiladi. Adabiyotlarni tahlil qilar ekanmiz biz ayol obrazini yaratishda asosan ayol va jamiyat oʻrtasidagi munosabatdan, ayolning jamiyat qatlamlarida qanday tan olinishi va uning jamiyatda, oilada oʻrnini tahlil qilgan holda ayolning adabiyotda tasvirlanishiga baho berish mumkin.