SARATON KASALLIGINING OLDINI OLISH. - Xodjimurodov Davron Ikramaliyevich,; Normurodov Xushid Tursunmurodovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Saraton kasalligi bugungi kunda dunyo bo‘ylab eng ko‘p tarqalgan va o‘limga olib keluvchi kasalliklardan biri hisoblanadi. Jahon Sog‘liqni Saqlash Tashkiloti (WHO) ma'lumotlariga ko‘ra, har yili millionlab odamlar saraton sababli hayotdan ko‘z yumadi. Bunday statistikalar saraton kasalligiga qarshi kurashishning dolzarbligini yanada oshiradi.Saratonning oldini olish nafaqat bemorlarning hayot sifatini yaxshilash, balki sog‘liqni saqlash tizimining samaradorligini oshirish, iqtisodiy xarajatlarni kamaytirish va jamiyatda umumiy farovonlikni ta'minlash uchun ham juda muhimdir.