HALOL MEHNAT VA MA'NAVIY MADANIYATNING FALSAFIY AHAMIYATI - Abduaxatova Sojida Nurali qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada halol mehnat va ma'naviy madaniyatning falsafiy ahamiyati, insonning axloqiy va ijtimoiy rivojlanishida muhim o'rin tutadi. Halol mehnat-bu adolat, halollik, va mas'uliyatni o'z ichiga olgan faoliyatdir, u insonning o'z mehnatiga hurmat bilan yondashishi, jamiyatga foyda keltirishi va ichki tinchlikni topishi uchun zarur. Halol mehnat va ma'naviy madaniyat falsafiy nuqtai nazardan insonning ichki va tashqi rivojlanishining poydevorini tashkil qiladi, jamiyatda adolatli va barqaror ijtimoiy munosabatlarni o’rni haqida tushunchalarning mohiyati ochib berilgan.