INGLIZ BOLALAR SHE'R VA QO'SHIQLARIDA TARIXIY SO'ZLAR TADQIQI. - Yusupova Soxiba Islombek qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada ingliz bolalar she’r va qo‘shiqlarida uchraydigan tarixiy so‘zlar tahlil qilinadi. Asosan, folklor namunalaridagi arxaik, tarixiy va kontekstual so‘zlarning kelib chiqishi, ma’nosi va zamonaviy ingliz tilidagi ekvivalentlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bu so‘zlarning bolalar ongiga qanday ta’sir ko‘rsatishi va ularning til o‘rganish jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ingliz tilini o‘rganuvchilar uchun foydali bo‘lib, madaniy kontekstni tushunishga yordam beradi.