ИННОВAЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ КАК ФАКТОР ПОВЫШЕНИЯ КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТИ НAЦИОНАЛЬНОЙ ЭКОНОМИКИ - Бердиназаров З.У,; Ашурова С. Т, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada innovaциyalar bo'yicha tadqiqot natijalari keltirilgan va innovaциyalar sohasidagi bilimlarning ahamiyati muhokama qilinadi. Maqola innovaциyalar sohasidagi oldingi tadqiqotlarni baholashga asoslangan. O‘zbekistonning innovaциyalar sohasidagi sezilarli yutuqlari masalalari ko‘rib chiqildi, buni bir qator statistik ma’lumotlar va so‘nggi yillarda erishilgan yutuqlar, O‘zbekistondagi innovaциyalarning kuchli va zaif tomonlari, O‘zbekistonning asosiy innovaциon afzalliklari tasdiqlaydi.