OʻSPIRINLARNING KASB TANLASHGA BOʻLGAN QIZIQISHLARINI ANIQLASHNING PSIXOLOGIK VAZIFALARI - G'aniyeva Jang'ila Imomovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugungi kunda maktab o`quvchilarini, qobiliyat qiziqish va moyilliklarini to`g`ri tashxislab, tashxis xulosalaridan kelib chiqqan xolda ularni to`g`ri va ongli kasb tanlashlariga erishishga ko`maklashish, xalq ta`lim tizimining dolzarb masalalaridan biridir.