"INKLYUZIV TA'LIM: XALQARO TAJRIBA VA AMALIYOT, ERISHILGAN NATIJALAR, MUAMMO VA ULARNING YECHIMLARI - Nazarova Muxayyo Maxmudovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Pedagogik konsiliumning ekspert baholash usulining bir turi ekanligi, ijtimoiy pedagogning asosiy yo‘nalishlari,  inklyuziv ta’limni tashkil etishning dolzarblilik mohiyati va uning metodologik tavsiyalari.