MAKTAB O'QUVCHILARINI OʻQISHGA BO’LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHDA MOTIVATSIYA BERISH,QOʻLLAB- QUVVATLASH MASALALARI - Matniyazova Dilrabo Rustambayevna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ta’lim jarayonida bolaning o‘qishga bo‘lgan ichki rag‘batini uyg‘otish - motivatsiya muhim ahamiyatga ega. Motivatsiya o‘quvchiga g‘ayrat beradigan, xatti-harakatini boshqaradigan va qo‘llab-quvvatlaydigan holat sifatida tavsiflanadi.