IKKI YOQLAMA SOLIQQA TORTISHNI BARTARAF ETISH BO‘YICHA XORIJIY DAVLAT AMALIYOTI TAHLILI. - Abdulaziz Ismoilov Azizbek o‘g‘li; Turanboyev Boburjon Qodirjon o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ikki yoqlama soliqqa tortish muammosi global iqtisodiy munosabatlar kengayib borayotgan hozirgi davrda xalqaro soliq tizimining dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. Ushbu ilmiy ishda xorijiy davlatlar amaliyoti asosida ikki tomonlama soliqqa tortishni bartaraf etish bo‘yicha xalqaro soliq shartnomalari va kelishuvlarning huquqiy, iqtisodiy va institutsional jihatlari tahlil qilinadi. Jumladan, OECD model konvensiyasi, AQSh, Germaniya, Yaponiya va boshqa davlatlarning ikki tomonlama soliq kelishuvlari asosida ushbu muammoni hal qilishda qo‘llanilayotgan mexanizmlar yoritiladi. Xalqaro amaliy tajriba asosida O‘zbekiston uchun ham mos taklif va strategik yo‘nalishlar ishlab chiqiladi.