O‘ZBEK TILI DARSLIKLARIDA ARGO VA JARGONLARDAN TO‘G‘RI QO‘LLASH. DARSLIKLARDAN NAMUNALAR - Mirjamolova Yodgora Mirali qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkuz maqola umumiy o‘rta ta‘lim maktablari darsliklarida argo va jargonlarda to‘g‘ri qo‘llash, darslikdagi chet eldan o‘zlashma so‘zlarni adabiy til qoidalariga rioya qilgan holda qo‘llash va vulgarizmlar to‘g‘rida ma‘lumot aytib o‘tib ketilgan.Hozirda nafaqat darsliklarda balki muloqot jaroyonida ham argo,jargon hamda vulgarizm so‘zlaridan noo‘rin qo‘llanilayotganligi to‘g‘risidagi muammolar yoritilgan.