O‘ZBEKISTONDA AYOLLARNING SIYOSIY VA IJTIMOIY FAOLLIGI TARIXIDAN - Primqulova Dinora Sayfiddin qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda xotin-qizlarning ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayotdagi oʻrni, ularning huquq va erkinliklarini taʼminlash borasida amalga oshirilayotgan tub islohotlar, davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari sifatida ayollar faolligini oshirishga qaratilgan tashabbuslar yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy qonunchilik asoslari va statistik ma’lumotlar tahlili orqali xotin-qizlarning jamiyatdagi tutgan o‘rni va ularga yaratilayotgan imkoniyatlar ilmiy nuqtai nazardan o‘rganildi.