YADRO REAKSIYASINING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI. - Inomiddinov Mirzohid,; Ahmadaliyeva Nargiza Jabborovna,; G‘anibekova Mahliyo Farhod qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Zamonaviy tibbiyotda kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash usullarini rivojlantirish eng muhim yo‘nalishlardan biridir. Ayniqsa, onkologik, yurak-qon tomir va nevrologik kasalliklar sonining ortib borayotgani yadro texnologiyalariga asoslangan diagnostika va davolash usullariga bo‘lgan ehtiyojni oshirmoqda. Yadro reaksiyalari yordamida aniqlik darajasi yuqori bo‘lgan tekshiruvlar (PET, SPECT) hamda radioterapiya singari davolash usullarining tibbiyotga joriy etilishi kasalliklarning kechishini nazorat qilish va bemorlarning hayot sifatini oshirishda katta ahamiyat kasb etadi. Shu bois yadro reaksiyalarining tibbiyotdagi qo‘llanilishi hozirgi zamon ilm-fani va amaliyoti uchun nihoyatda dolzarb hisoblanadi.