YOSHLAR MA'NAVIYATINI YUKSALTIRISHDA MILLIY QADRIYATLARNING O'RNI - To`raqulov Ahadbek Ne’matjon o’g’li,; Xakkulova Sevara Abdurasulovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqola “Yoshlar ma'naviyatini yuksaltirishda milliy qadriyatlarning o'rni” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda o‘zbek xalqining milliy qadriyatlarining yoshlarning ma'naviy-axloqiy tarbiyasidagi muhim ahamiyati yoritiladi. Milliy qadriyatlarning mohiyati, ularning vatanparvarlikni mustahkamlash, axloqiy tamoyillarni shakllantirish, global dunyoda o‘zlikni saqlash va ijodkorlikni rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy qadriyatlarning yoshlarga yetkazilishi uchun ta’lim tizimi, oila tarbiyasi, madaniy tadbirlar va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola milliy qadriyatlarning yoshlar ma'naviyatini yuksaltirishda muhim yo‘naltiruvchi omil ekanligini ta’kidlaydi va ularni asrab-avaylash zarurligini urg‘ulaydi.