"SANOAT CHIQINDILARI ASOSIDA GIDROFOB KIMYOVIY BARDOSH GETEROKOMPOZIT MATERIALLARINI ISHLAB CHIQISH VA XOSSALARINI TADQIQOTLASH" - Rustamov M.U, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada sanoat chiqindilaridan samarali foydalanish orqali gidrofob va kimyoviy bardoshli geterokompozit materiallarni ishlab chiqish yo‘llari o‘rganiladi. Tadqiqot doirasida turli xil chiqindi komponentlar asosida polimerli va noorganik bog‘lovchi moddalarning sintez usullari ishlab chiqildi. Materiallarning strukturaviy-morfologik tahlili, suv o‘tkazmaslik darajasi, kimyoviy va mexanik chidamliligi laboratoriya sharoitida tekshirildi. Natijalar yangi kompozit materiallarning ekologik xavfsiz, iqtisodiy jihatdan arzon va texnologik jihatdan bardoshli alternativ material sifatida qo‘llanilishi mumkinligini ko‘rsatdi.