KENGAYTIRILGAN VA VIRTUAL HAQIQAT - Ahmadjanov Yahyobek Yashnar o‘g‘li; Nomozov Nuruddin Nazimjon o‘g‘li; To‘xtaraliyev Ahadjon Shavkat o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Kengaytirilgan haqiqat (AR) va virtual haqiqat (VR) zamonaviy texnologiyalar bo'lib, ularning qo'llanilishi ko'plab sohalarni o'z ichiga oladi. Ushbu maqolada AR va VR texnologiyalarining asosiy prinsiplarini, ularning o'zaro farqlarini, shuningdek, ta'lim, sog'liqni saqlash, o'yinlar va sanoat kabi sohalardagi amaliyotlarini ko'rib chiqamiz. Texnologiyaning rivojlanishi bilan bir qatorda, ushbu innovatsiyalar inson hayotini qanday o'zgartirishi mumkinligi haqida fikr yuritamiz.