REGULYAR TILLARNING XOSSALARI - Topvoldiyev Islomjon Ikromjon o‘g‘li,; Umarov Bekzod Azizovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada regulyar tillarning nazariy asoslari va xossalari keng ko‘lamda tahlil qilinadi. Regulyar til tushunchasi, unga oid matematik ta’riflar va nazariy tamoyillar bayon etiladi. Shuningdek, regulyar tillarning deterministik va nondeterministik yakuniy avtomatlar bilan ekvivalentligi (Kleyn teoremasi), hamda ular regulyar ifodalar yordamida ifodalanishi koʻrib chiqiladi. Regulyar tillarning asosiy yopiq (closure) xossalari – birlashtirish, kesishish, qo‘shimcha, ketma-ketlik va Kleyn yulduzi kabi operatsiyalar ostida saqlanishi ko‘rsatiladi. Bu xossalar matematik misollar va automatlardan foydalanib isbotlanadi. Muhim nazariyalar va teoremalar (masalan, pompalanish lemmasi, Myhill–Nerode teoremasi) bayon qilinib, amaliy misollar orqali tushuntiriladi. Maqola ilmiy uslubda yozilgan va relevant adabiyotlarga tayanadi.