TEMIR YO‘L TRANSPORTIDA YUKLARNI VAGONLARGA MAHKAMLASHDA QO‘YILADIGAN TALABLAR - Boboyev D.Sh (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada yuklarni yetkazib berish jarayonida vagonlarga joylashtirish va mahkamlashda sifatli xizmat ko'rsatish usullarining optimal variantlarini tanlash ko'rsatib berilgan. Vagonlarga yuklarni mahkamlash vositalari tadqiq qilinib, ularni tanlash bo'yicha chora-tadbirlar va takliflar ishlab chiqilgan. Bundan tashqari, yuklarni mahkamlash jarayoni tahlil qilinib, mavjud tizimdagi kamchiliklarni bartaraf etishda vagonlarga yuklarni mahkamlash bo‘yicha takliflar berilgan.