ZAMONAVIY TA’LIM-TARBIYA JARAYONINING PSIXOLOGIK PEDAGOGIK MASALALARI - Fayzullayeva Mexriniso Alixonovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonida yuzaga kelayotgan asosiy psixologik va pedagogik masalalar chuqur tahlil qilinadi. Globallashuv, raqamli texnologiyalar rivoji va ijtimoiy muhitdagi o‘zgarishlar natijasida o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishiga, emotsional holatiga va motivatsiyasiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar ko‘paymoqda. Maqolada o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi samarali muloqot, individual yondashuv, kreativ fikrlashni rivojlantirish, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim tamoyillarini joriy etish, emotsional intellekt va psixologik salomatlikni ta’minlashga oid masalalar yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy o‘qituvchining psixologik kompetensiyasi, innovatsion metodlardan foydalanish, va tarbiyaviy ishlarning samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi.